Perfekt resultat varje gång

Måleritjänster

Vi är helt rätt val av entreprenör för dig som behöver hjälp av en duktig målare i Uppsala med omnejd. Vi tillhandahåller de flesta tjänster inom bygg och logistik, och hjälper även andra företag med rekrytering av specialistkompetens.

Erfarna och engagerade målare

En bra målare måste kunna hantverket – vilket idag innebär breda kunskaper. Det är mer än att bara sätta upp lite maskeringstejp och gå lös med roller eller penslar. Det finns många olika färgtyper att välja på som är anpassade för olika ytor. 

Verktyg för sprutmålning har blivit vanligare att använda, framför allt när det gäller fasadmålning, och det kräver rätt teknik. Att ha kunskap om färgsättning är också viktigt för att i vissa fall kunna hjälpa kunder som är i valet och kvalet kring vad som egentligen skulle passa i ett rum eller på utsidan av en byggnad.

Naturligtvis är personliga egenskaper också viktiga för dig som anlitar en målare i Uppsala. Engagemang är ett av våra ledord och något som representeras i alla jobb vi åtar oss. Av oss får du inte bara en duktig målare, utan även en hantverkare som sätter kommunikationen med kunderna i främsta rummet.

Hör av dig till oss när du behöver hjälp av en målare!

Här nedan kommer vi även dela med oss av bra tips för dig som tänkt måla om på egen hand.

Tips för att måla om där hemma

Här behandlar vi inte förarbetet som krävs för att måla ett rum utan går direkt på tips och råd för hur du ska måla ditt rum och vilka saker du bör tänka på. Det är som alltid viktigt med goda förberedelser och det är viktigt att du är påläst om färg och verktyg innan du sätter igång att måla. Det kan även vara bra att veta vilka egenskaper ytan som du ska måla har. Ren betong reagerar till exempel annorlunda på färg än vad trä gör.

När du är färdig med alla förberedelser (du har täckt golvet, spacklat väggarna, målat taket och städat upp efter dig är det dags att gör en sista justering innan måleriet kan börja. Täck de ytor som inte ska målas med maskeringstejp. För att garantera att du får skarpa kanter och fina linjer där du målar bör du måla bottenfärgen vid tejpkanten och låta den torka innan du fortsätter med någon annan målning. På så sätt låser du ytan och förhindrar att täckfärgen tar sig in under maskeringstejpen.

Måla därefter med pensel på alla kanter, vid taket, mot dörrfoder och fönster. Använd en elementroller om du vill komma åt bakom elementet och inte har möjlighet att ta bort det innan (något som vi annars rekommenderar då det är snyggt att få heltäckt med färg bakom elementet).

Nu är det dags att grundmåla. Stryk väggarna med en grundfärg med roller och se till att försöka eliminera kanterna som kan uppstå när du målar över den färg som du just målat med pensel.

Efter grundfärgen är det dags att måla med täckfärg. Måla i jämna drag och försök få en jämn mängd färg på rollern så att inte vissa ytor får mer färg än andra. Använd en roller av hög kvalitet och byt ut den så fort du märker att den börjar kännas sliten. Var även snabb med att rengöra rollern efter utförd målning så att du kan använda den fler gånger. Under pauser kan du förvara penslar och rollers i lufttäta plastpåsar.

Ibland räcker det med en omgång täckfärg men vanligast är att du behöver två omgångar täckfärg för att uppnå bäst resultat. Är du osäker på om det räcker kan du vänta ett dygn och se hur färgen beter sig när den torkat helt. Ofta märks det då om det krävs mer färg.